Pages

2014-02-28

Panic!!!

Mun läppäristä kärähti eilen laturi. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että akun tyhjennyttyä olen itsemurhakämpässäni ilman nettiä, telkkaria, tsättiä, skypeä, radiota, ja sokerina pohjalla vielä ilman mahdollisuutta kirjoittaa dippaa kotona. Kun havaitsin laturin toimimattomuuden, ensimmäisenä tuli siis täydellinen paniikki. Kädet vapisee, kylmä hiki nousee pintaan, pää ei toimi vaikka prosessori raksuttaa ylikierroksilla. Pikapikaa kopioin diplomityökansioni muistitikulle, että on edes backup jos vaikka konetta ei koskaan ikinä milloinkaan enää saa käyttökuntoon.

Pikaisen googlettelun perusteella aloin ymmärtää, ettei alkuperäistä laturia olisi saatavilla öbaut koko Suomesta, tai ainakaan pyöräilymatkan päästä. Akun viimeisillä höngillä (okei, oli siinä vielä 2h jäljellä) huusin Facebookissa apua, ja sainkin ihan käyttökelpoisen vinkin käydä eräässä läheisessä erikoisliikkeessä hakemassa universal-laturi. Poljin paikan päälle valonnopeudella ja pyysin epätoivoisena myyjää tuomaan pelastavan yleislaturin. Harmi vaan, ettei kyseinen universal-laturi (tai kolme muutakaan vaihtoehtoa) ollut riittävän universaali Zenbookille. Erikoisliikkeen poju varoitteli, että melko varmasti pelkästään valmistajan omat mallit tähän tilanteeseen käy, ja ne maksaa helposti satasen. Multa livahti siinä vaiheessa surkea "näytänkö mä siltä että tällä hetkellä sillä hinnalla on vittuakaan väliä". (Anteeks, ei ollu sun vika :( ) Poju lupasi kyllä tilata mulle sellaisen, mutta 3-7 arkipäivän toimitusaika ei lohduta, eli en tarttunut siihen oljenkorteen.

Sen verran ehdin nimittäin tutkia nettitarjontaa, että Verkkokauppa.comissa oli varastotietojen mukaan hyllystä saatavilla 1 kpl Asuksen omia yleislatureita, Pirkkalassa. Äkkiä siis nettitilaus menemään ja sähköpostia perään, että onhan tuo kyseinen kappale just mua varten siellä huomenna aamulla. Joku kiva setä vastasi nopeasti, että laittoi paketin sivuun ja voin hakea huomenna.

Olisin mieluusti lähtenyt Pirkkalaan samalta istumalta. Mutta mulla ei ole tällä hetkellä omaa autoa. Tarve on niin vähäinen, etten koe järkeväksi maksaa veroja ja vakuutuksia ratsun seisottamisesta parkkipaikalla (joka muuten sekin useimmiten maksaa). Saksassa murulla on auto, porukoilla on autot, siskolla on auto, kavereilla on autot, bussit ja junat kulkee. En kuitenkaan tällä hätäaikataululla onnistunut saamaan heti autoa lainaan Pirkkalakierrokselle. Mutta sain aikaistetun kyydin Poriin, jonne olin muutenkin menossa viettämään viikonloppua, ja siellä siskolta auton lainaan täksi aamuksi. Kello kahdeksalta ylös ja liikkeelle!

Kaksi ja puolisataa ajokilometriä ja reilut sata euroa myöhemmin minulla on toimiva laturi. Jälkikäteen järjellä ajateltuna ei hätä suinkaan ollut tämän näköinen. DI-työ ja siihen liittyvät materiaalit oli jo ennestään tallessa paitsi tikulla, myös ulkoisella kovolla sekä SkyDrivessä. Varakoneena mulla on hidas ja pieni mutta toimiva EeePC, jolla olisin saanut ylläpidettyä sosiaalista elämääni ja viihdekeskusta ainakin välttävästi uuden laturin saapumiseen saakka. Myös luuri kykenee surffailuun, facetteluun ja voihan sillä soittaakin. Lisäksi mulla on ihan oikea radiokin, Clas Ohlsonista 15e. Kuitenkin selkeästi tällainen kriisitilanne aiheuttaa meikäläiselle niin jumalattoman stressireaktion, että vastaisuuden varalle on nyt varalaturi tulossa miehen mukana Saksasta.

Tätä kauniimpaa näkyä ei ehkä tällä hetkellä maailmassani ole:No comments:

Post a Comment