Pages

2014-02-02

Välineurheilua

Viime jouluna pukki toi rannekkeellisen urheilumotivaatiota. Kyseessä on Niken Fuelband. Värinkin pukki osasi valita oikein hyvin.


Vekotin tarkkailee kantajansa aktiivisuutta kellon ympäri. (Ulkonäöllisestikin se muistuttaa rannekelloa.) Kaikenlainen liikkuminen kerryttää pisteitä eli "fjuuleja". Rannekkeeseen tallennetaan tavoitepistemäärä, jonka täyttymistä juhlitaan ledivaloilotulituksella. Pleikkarimeiningillä erilaisista saavutuksista voi ansaita "trophyjä". Fuelband toimii samalla myös askelmittarina sekä laskee kulutetut kalorit.


Akku kestää ainakin viisi päivää, ja lataus tapahtuu näppärästi koneen usbiportin kautta samalla kun tiedot päivittyvät Nike+-palveluun. Vehje kestää hikoilun ja suihkussa käynnit - uimista harmi kyllä ei. Toinen iso miinus tulee Android-yhteensopimatomuudesta. Omppuluureille on kyllä olemassa sovellus, jonka kautta on helppo reaaliaikaisesi vuorovaikuttaa bandin kanssa ilman langallisia kytkentöjä.

Minun kohdallani tämä lelu on ajanut asiansa, sillä lenkkitiheys on kasvanut ainakin sata prosenttia, ja zumbamusakin raikunut useana iltana viikossa. Ja vaikka Fuelbandia ei altaaseen saakaan mukaan, sen innoittamana tuli pitkästä aikaa hankittua kymppikortti uimahalliin. Kohta saa juhlia kuukauden katkeamatonta Goal-putkea!

No comments:

Post a Comment