Pages

2014-04-09

Instant summer - just add Germany!

Lievittääkseni Suomeen paluun tuskaa palaan vielä viikonloppuiseen visiittiini Saksassa, pääasiassa kuvien muodossa.

Saavuin siis Heidelbergiin viime torstaina puoliltapäivin. Muru (ei sama otus kuin alla olevassa kuvassa) oli minua rautatieasemalla vastassa, ja mentiinkin ensin yhdessä yliopistolle tekemään vähän töitä. Eli siis minä rakastus-ihastus-kesähepulitus-häiritsin ja mies yritti tehdä töitä :) Yritti ehkä tunnin, minkä jälkeen pelattiin tämän tutkimusryhmän kanssa korttia ja juoruttiin ja luovutettiin ja lähdettiin Baumarktiin ostamaan uutta pihagrilliä. Loppupäivä kului arkisen romanttisesti puutarhatöissä ja ruokaostoksilla. Puutarhassa kukassa olivat niin kirsikkapuut, syreenit, mansikat kuin voikukatkin, ja raparperikin oli jo kasvanut syötäviin mittoihin! Muru ja kämppis vastasivat (ison) nurmikon leikkuusta ja minä kitkin karhunvatukat ja rikkaruohot vadelmapuskista. Ei edes jaksettu kokata pihatöiden jälkeen, vaan haettiin kämppiksen kanssa evästä lähikiinalaisesta.


Otus Heidelbergin rautatieaseman edustalla
Eipä uskoisi miten paljon voikukkien näkeminen voi piristää
Taisi olla jo aikakin...
Perjantaina polkaisin heti aamupäivästä vanhaan kaupunkiin treffaamaan saksalaisia (okei, Saksassa asuvia hyvinkin kansainvälisiä) kavereitani. Treffipaikkan virkaa toimitti kaupungin vanhin rakennus Marstall, joka nykyään toimii opiskelijaruokalana (ja -baarina). Offtopic: vaihteilla ja jarruilla ja ehjillä kumeilla varustettu polkupyöräni tuntui suorastaan ferrarimaiselta suomalaiseen romupyörääni verrattuna.


Meine Mädels!
Marstall Mensa (suomalaisittain yliopistoruokala)
Halvan ja maistuvan buffet-lounaan nauttimisen jälkeen suunnattiin kaupan kautta Heidelbergin linnalle nauttimaan lämpimästä säästä ja viileästä juotavasta ja ennen kaikkea kuulumisten vaihdosta! Minä kun olin tytöt nähnyt viimeksi syyskuun lopussa läksiäisissäni.


Oikoreitti puiston läpi

Pinkki puu Altstadtissa
Halpaa viiniä, trololoo!
Joo, stereotyyppisesti suomalaisen linnapummin pullo on se isoin... (En juo olutta. Vielä kahden Saksassa vietetyn vuoden jälkeenkään.)


Taiwan, USA, Suomi, Kolumbia
Näkymä linnalta vanhaan kaupunkiin
Linnalta matka jatkui aivan kaupungin keskustassa sijaitsevalle nurmialueelle, Neckarwieselle, jossa saa vapaasti grillata, pelata pelejä, ottaa aurinkoa tai vaikka soittaa musiikkia. Matkalla syötiin tyttöjen kanssa kesän ekat pallojädet ulkona. Makuina hasselpähkinä & pistaasi, suklaaminttu & Salzkaramell (Onko suomalaista vastinetta? Suolakaramelli?) sekä amarena-kirsikka & suklaa, noms <3


Töttöröö!

Neckarwiese-niittyä ja paikallisgraffiti
Viiden paikkeilla isäntä kutsui kotiin salaattiavuksi. Illan grillipartyihin valmistautumisen keskeytti kuitenkin kesäinen ukkoskuuro. Onneksi sisäpihan katoksessa oli tilaa kaikille viidelletoista vieraalle!


Pili pili pom

Rilli kuumana
Lauantaina sisäpihan jälkihuollon ja tiskivuoren selättämisen jälkeen nousimme junaan kohti Stuttgartia. Tavattiin miehen porukat keskustassa ja istahdettin kahvilaan vaihtamaan kuulumisia. Kahvihetken jälkeen shoppailtiin vähän anopin johdolla; murulle ja appiukolle haettiin Runners Pointista uudet popot ja juoksukuteita. Minä tyydyin sovitusavustajan rooliin. Pieni tihkusade piti meidät sisätiloissa - seuraavaksi suunnistettiin kauppahalliin. Paljon oli mielenkiintoista syötävää tarjolla. Mukaan kuitenkin tarttui ainoastaan merilevää. (Joo.) Kauppahallin yläkerrassa oli siisti italialainen ravintola, jonne jäätiin päivällistämään. Miehen vanhemmat sitten todella ymmärtävät hyvän ruuan ja juoman päälle! Otettiin Aperol Spritziä "alkupalaksi" ja ruuan kanssa vielä pullo Lugana-valkkaria ;) Itse valikoin pääruuaksi chililiemessä kypsytettyjä jättiläiskatkarapuja paistettujen vihannesten kera. Jälkkäriksi vielä crème brûléeta, tiramisua ja panna cottaa! Masut täysinä noustiin ratikkaan ja suhahdettiin Porsche-Arenalle kuuntelemaan Pink Floydia (Aussiefloyd).


Romanttista pariskuntalukemista junassa

Aussiefloyd @ Stuttgart
Pinkguru
Hieno oli konsertti! Taidettiin murun kanssa väsähtää reissupäivästä enemmän kuin vanhukset, ja päätettiinkin kotiin junailun sijaan jäädä yöksi miehen vanhemmille. Ja nukuttiin koko automatka takapenkillä, kuten hyvinkasvatettujen lasten kuuluukin :D Perille päästyämme oli jo vuorokausi vaihtunut, joten korkattiin vielä pullo shampanjaa miehen synttärin kunniaksi.

Sunnuntaina jouduttiinkin sitten heräämään ajoissa junaan, että ehditään takaisin Heidelbergiin ennen synttärivieraita. Ohjelmassa grillibileet vol. 2, tällä kertaa jopa ihan oikeasti puutarhassa.


Kirsikkapuu
Puutarhaa

Grillimestarit
Kyllä kelpaa <3
Kaikki oli niin mahtavaa etten osaa edes spesifioida. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, kakkujakin oli leivottu oikein kolme kappaletta, joku naapurin söpö kissa kävi rapsuteltavana, pelattiin kyykän sukuista Wikingerschachia, pojat soittelivat kitaraa ja cajonia. Merilevästä tuli muuten osa salaattia, ja oli jänskän makuista, suolaista. Baarimikkoilin tytöille irmaa ja pojille suomalaisia shotteja. Noutaessani miesväelle yläkerrasta Salmaria sain yhtäkkisen inspiraatioväläyksen hehkupurkkien askarteluun. Hohtotikku nips-naps poikki ja purkkiin, aikaa meni noin 5 sekuntia, ja purkit näytti tosi kivoilta hämärän tultua.


Spontaanin askartelun tuotos
Meikäläiseltä loppui virta pehmustettuun aurinkotuoliin nuotion äärelle kello 01 kun vikat vieraat teki lähtöä, ja rakas sitten sai kiskoa mut virallisesti tuutimaan. Maanantaina nukuttiin ansaitusti pitkään ja herättiin sunnuntaitakin aurinkoisempiin tunnelmiin. Tosi kiva lähteä takaisin Turkuun, jossa kutsuvat "+3°C ja kevyttä vesisadetta." Ja seuraavana päivänä tentti, työpäivä ja seminaari. Ai että.


Makkarin ikkunasta maanantaiaamuna
Oi, miten haluisinkaan jo takaisin Saksaan...

No comments:

Post a Comment