Pages

2014-04-22

Kevättunnelmia

Vikana pääsiäislomapäivänä päätin ottaa kaiken irti ihanan keväisestä säästä. Heti aamupalan jälkeen nousin fillarin selkään ja polkaisin moikkaamaan pappaa, joka olikin jo häärimässä puutarhassa.

Hiirenkorvalla olevaa vadelmamaata ja krookuksia ihastellessani pikkusiskolta tuli viesti, että on lähdössä pyörällä
Kirvatsiin, ja lupasin mennä mukaan. (Ensiksi piti avustaa siskoa pyöränpumpun kanssa, neiti kun ei kovin usein kahdella renkaalla liiku ;)) Oli oikeastaan niin lämmin, että pyöräilemään pystyi ilman takkia! Bongattiin avoinna oleva Valintatalo, josta haettiin jätskit ja istahdettiin tien laitaan niitä nautiskelemaan. Sisko otti perinteisesti Twisterin ja minä maistoin Fazerina-tuuttia, joka olikin yhtä hyvää kuin nimikkosuklaansa.

Jädepaussin jälkeen sisko jatkoi matkaansa kaverilleen, ja minä keksin pyörähtää vanhoilla kotikulmilla vähän kauempana keskustasta. On yksinkertaisesti ihanaa nähdä kaikki paikat, jotka tuntee jokaista taloa, tiennimeä, kiipeilypuuta ja salaista oikopolkua myöten. Suosikkimetsikkönikään ei pettänyt, vaan tarjosi visuaalista onnea auringossa kylpevän valkovuokkomeren muodossa.


Monen tunnin pyöräilyn jälkeen nälkä ajoi takaisin kotiin. En kuitenkaan ehtinyt kuin pikaiseen istahtaa ruokapöydässä, sillä iskä keksi että lähdetään mönkkäriajelulle ^-^ Hurautettiin "landelle", missä päästiin ajamaan enemmän mönkijälle sopivia teitä peltojen sekaan. Vastakynnetty maa houkutteli paikalle myös nälkäisiä siivekkäitä. Peltoajelun lisäksi käytiin ihan metsässäkin, ja sain kyllä pitää ihan kunnolla kiinni kahvoista kun iskä valikoi kaikki mahdottomatkin ojat ja kivikasat ylitettäviksi =p


Mönkimässä

Aikaa vierähtikin mönkijäretkellä sen verran, että tuli jo suorastaan kiire ehtiä bussiin. Turkuun päästyäni vippasin vain kamat kämpille ja lähdin vielä opiskelukaverin kanssa puolentoista tunnin iltalenkille. Luonnon lisäksi ihmisetkin olivat täysissä kevätfiiliksissä; jokilaivoilla oli huomisesta arkipäivästä huolimatta paljon väkeä nauttimassa ensimmäisiä terassioluita, ja muutenkin joenvarsi oli pullollaan shortsipukeisia pussikaljailijoita. Joku aurinkoisesti hymyilevä vaihtari rämpäytti meille ohikuljiessamme pienen latinomelodian kitarallaan, ja lisäksi saatiin kehuja tällaiselta hurmurilta!


Herrasmies-Haamu
Ennen nukkumaanmenoa tunsin poskilla ja korvalehdillä pientä kuumotusta - pakkohan sitä oli palaa heti ensimmäisenä lämpimänä päivänä :) Seuraavalla kerralla kun pääsen seitsemäksi tunniksi ulkoilemaan täytyy todellakin muistaa aurinkorasva!

No comments:

Post a Comment