Pages

2014-05-12

Äitienpäivän vietossa

Viimeiset pari vuotta olen laiminlyönyt äitienpäivän huitelemalla maailmalla. Paikatakseni hyvätytär-statustani otin lauantaina pyykkikassin kanssa suunnan Naantaliin äiskälään. (Pyykit kulkee aina kotikoteihin mukana, niin onnistun välttämään luteiset pyykkituvat.) Matka Turusta Naantaliin taittuu bussilla noin puolessa tunnissa.

Mitään täsmällisempää ohjelmaa emme olleet äiskän kanssa suunnitelleet. Illaksi päätettiin kokata mureketta ja uuniperunoita ja palanpainikkeeksi tehdä vielä sangriaa. Heitettyäni pyykit koneeseen pyörimään lähdin kasvattamaan ruokahalua fillarikierrokselle lähiympäristöön. Koska äippä on asunut Naantalissa vasta vuoden, en ole ihan hirmu monta kertaa ehtinyt siellä vierailla, eivätkä paikat näin ollen ole tulleet tutuiksi.Kävin kuikuilemassa kaikki tärkeimmät paikalliset nähtävyydet, eli Muumimaailman (portin), luostarikirkon, Kaivohuoneen, vanhan kaupungin kujat, Kuparivuoren ja kylpylän. Onhan se rantaviiva ja erityisesti vanha kaupunki tosi nätti. Kaikkialla oli ihan hiljaista, vaikkei edes just sillon satanut. Kylpylän pihalla kyllä pyöri parvi semikesyjä valkoposkihanhia sekä niiden joukkoon soluttautunut yksinäinen meriharakka :)


Romanttista <3

"Kotiranta"
Pyöräretkeltä palattuani pääsin käytännössä valmiiseen ruokapöytään, ah! Murekkeen lisukkeena tarjoiltiin myös GMO-tomaattia :)


Design-tomaatti
Ruuan jälkeen laitoin saunan lämpeämään ja istahdettiin Avaran luonnon ääreen katselemaan mangusteja. Samalla klikkailin netistä äiskälle ja tämän miehelle (myöh. Ledi) kesäreissun Tukholmaan sekä buukkasin heille eksoottisen kaupunkiloman Turussa. Senioriväki on aina tyytyväinen, kun joku muu hoitaa tällaiset Internetin ihmemaailmassa asioinnit. Katseltiin myös Nettiautosta Ledille uusia leluja. Kuulemma vappupäivän lumisade oli viimeinen naula Harrikan arkkuun, ja tilalle täytyy saada Jaguaari :)
Saunan jälkeen jaksoin hädin tuskin katsella Bondin (Tomorrow never dies) loppuun ennen kuin tuli jo uni. Vissiinkin suht rankka viikko takana.

Äitienpäivän aamu käynnisty pienellä leipomistuokiolla, ja tuloksena syntyi Greta Garbo -leivonnaisia. Resepti on seuraavanlainen:


Vaahdota 300 g voita ja 1 ¼ dl sokeria. Lisää mukaan yksi muna.
Sekoita keskenään 1¼ dl perunajauhoja, 4½ dl vehnäjauhoja,
2 tl vaniljasokeria ja 2 tl leivinjauhetta.
Sekoita jauhoseos siivilän läpi taikinaan.
Voit halutessasi värjätä taikinan tipalla keltaista karamelliväriä.

Anna taikinan rauhoittua hetki jääkaapissa.
Leivo taikina tangoksi ja jaa 20-23 palaan, vuokien koosta riippuen.
Pyöritä taikinasta pallot ja painele paperi- tai leivosvuokiin.

Paina sormella hillonmentävä monttu ja täytä se paistonkestävällä aprikoosihillolla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.


A vot!


Vaiheessa
Nom nom
Äiskä ja Ledi tykkäävät retkeillä luonnossa, ja niinpä heti aamupalan jälkeen huristettiin saaristoon. Retkipolkumme varsilla oli mahtavan värikästä! Kallioiset rinteet olivat täynnä violetteja villiorvokkeja, mustikanvarvut olivat jo nupulla, jäkälät olivat kuin kukassa ja kuusenkävytkin näyttivät kukkasilta. Tikka nakutti ja naurulokit huutelivat.Matkalta löytyi myös pari aarretta. Ensimmäisen olin jo ennakoinut geokätkökartasta, mutta toinen sattui tielle ihan odottamatta.

Aarre ja kartta

Ei mikä tahansa pökäle, vaan korvasieni!
Pienen pälyilyn jälkeen silmiimme osui vielä toinenkin korvasieni, jotka sitten iltapäivästä vielä ryöpättiin ja laitettiin pakkaseen odottamaan otollista hetkeä.

No comments:

Post a Comment