Pages

2014-05-19

Escape the Room!

Helsinki-loma lähti käyntiin pienellä Murulle kehittämälläni yllätyksellä. Ilmoitin nimittäin meidät tosielämän Room Escape -peliin!
www.insideoutescape.com
Konsepti on tuttu mm. luurilla ja verkossa pelattavista peleistä. Pelaaja on suljettuna tilaan, jossa erilaisten ympäriltä löytyvien vihjeiden avulla on tarkoitus ratkaista pähkinöitä, joiden avulla sitten pääsee livahtamaan ulos. En ollut aiemmin edes kuullut, että näistä peleistä on reality-versioita, vaan törmäsin sivuun sattumalta netissä suunnitellessani ohjelmaa Murun Helsinki-vierailulle. Olin niin täpinöissäni, että vain nippa nappa kykenin pitämään homman salaisuutena, ja jouduinkin ärsyttämään Murua "I have found something awesome but I can't tell you what it is!" -viesteillä :D

Pelata saa 2-5 hengen tiimeissä, joten kutsuin myös kolme kaveriamme mukaan. Erityisesti Riky oli pelistä varmaan vielä enemmän innoissaan kuin minä, mutta onnistuttiin säilyttämään salaisuus perille pääsyyn asti! Kun Murulle sitten paljastettiin, mihin oikein ollaan menossa, se ajatteli ensin jotain Saw-tyyppistä :D Esittelyjuliste ehkä kuitenkin selvensi, ettei ihan niin brutaalista toiminnasta ole kyse ;)
www.insideoutescape.com
Yksi järjestäjistä (näyttelijä) tuli noutamaan meidät rakennuksen ovelta ja johdatteli meidät peliin pienen tarinan saattelemana. Kännykät ja muut tavarat jätettiin narikkaan odottamaan; ei olisi kovin reilua järjestäjiä kohtaan räpsiä sisäpuolelta kuvia ja postailla ympäri nettiä. 

Sääntöjen läpikäymisen jälkeen lähtee kello tikittämään, aikaa selviytyä ulos huoneesta on 60 minuuttia. Huone on täynnä erilaista tavaraa, joista osa on vain rekvisiittaa, mutta osalla on jokin funktio arvoitusten ratkaisemisessa. En halua tässä paljastaa tarkempia yksityiskohtia, niin on muidenkin mukavampi lähteä pelaamaan ;)

Aikaa oli jäljellä alle kymmenen minuuttia, kun ovi viimein avautui! Yksi vihje tarvittiin mutta sekin arvoitus aukeni oikeastaan samalla sekunnilla kuin vihje tuli. Pärjäsimme kuulemma oikein mallikkaasti, sillä monet eivät useammistakaan vihjeistä huolimatta pääse aikarajan sisällä ulos huoneesta. Olin etukäteen vähän epäluuloinen pelin vaikeusasteen suhteen, että onko se ihan liian helppo viiden korkeakoulutetun aikuisen suoritettavaksi, vai niin vaikea, ettei päästä edes alkuun, mutta se todellakin oli suunniteltu juuri sopivan vaikeaksi.

Täytyy sanoa että oli aivan mahti kokemus! Uusia huoneita aukeaa kesällä, ja aika varmasti lähdetään uudestaan pelaamaan samalla kokoonpanolla :)

No comments:

Post a Comment