Pages

2014-05-21

Turistina Stadissa

Helsinki-lomaan kuului paljon muutakin kuin kertomani pakenemisseikkailu. Room Escapen jälkeen menimme vielä porukalla pizzalle, ja siinä ohessa maisteltiin vähän viiniä ja olutta. Yöpaikka meillä oli tämän kv-ystäväpariskunnan luona. Ennen nukkumaanmenoa testasimme vielä isäntäväen 3D-telkkaria Gravityn parissa. Vaikkei leffaa jaksettu edes loppuun asti katsoa, venyi nukkumaanmeno pikkutunneille. Venähdys saattoi osin johtua myös söpöilyvajeen korjaamisesta, ei millään malttanut nukahtaa kun sai taas pitkästä aikaa olla Murun kainalossa :)

Miesväki moniulotteisuuskakkuloissa
Murun suomen taidot eivät vielä ihan ole samalla tasolla kuin Rikyn, joka on asunut Suomessa jo useamman vuoden. Jääkaappirunousmagneetit on pakko hankkia meillekin harjoitteluvälineeksi! :)


Rikyn runo (sis. italialaisen reseptin)
Hyvä!
Isäntäväkemme meni luonnollisesti perjantaina töihin, mutta Muru ja minä noustiin aamupalalle vasta yhdentoista tienoilla. Samalla kartoitettiin vähän Murun väikkäripaikkatilannetta, ja tällä hetkellä mielenkiintoisimpina vaihtoehtoina on parin saksalaisen paikan lisäksi tutkimusryhmät Sveitsissä Genevessä ja Zürichissä, Itävallassa Wienissä ja Ruotsissa Uppsalassa. Että tees tässä sitten omia suunnitelmia syksyksi, kun karttakoordinaatit on vielä näin epävarmoja! :p En oikein edes tiedä, mikä näistä mulle olisi mieluisin kohde. Tykkään Heidelbergistä, ja se on helppo vaihtoehto siitä, että kaikki on jo "valmiina", mutta voisihan maisemanvaihdoskin virkistää. Geneveen en hingu, kun en osaa sanaakaan ranskaa, mutta esim. Uppsala olisi aika kätevä.

Virallisuuksien pohtimisen jälkeen kytkettiin jälleen lomamode päälle. Murulla ei ollut mitään preferenssejä ohjelman suhteen, joten mä sain valita. Hypättiin metroon, jossa Muru rupesi heti harjoittelemaan ruotsintaitojaan mahdollista Uppsalaan muuttoa silmälläpitäen. Siilitie kääntyi oivasti muotoon Igelkotzwagen, eli siiliyrjövankkurit :)Metroiltiin itsemme Sörnäisiin, mistä tallustettiin Sealifeen. Mä oon aina tykännyt elukoista, mutta en vissiin ollut Lintsinreissuilta koskaan kerinnyt irtoamaan akvaariokierrokselle kaikkien härveleiden keskeltä. Murun lemppari oli tietenkin haiallas, ja osuttiin siihen vielä sopivasti ruokinta-aikaan. Mun lemppari oli tää, tuo ja eikunse, ja meillehän siis on nyt ehdottomasti tulossa vähintään meduusa-akvaario, meritähtiakvaario, koralliakvaario ja haivauva-akvaario!


Merihepoja

Meduusoja
Parin tunnin Sealife-kierroksen jälkeen molemmilla oli jo niin kova nälkä, että päätettiin suosiolla skipata Lintsi siltä päivää ja lähteä etsimään sapuskaa. Mun Helsingin ravintolatuntemus on ihan nolla, joten mutuilemalla lähdettiin suunnistamaan. Varmaan joku korkeampi voima toimi kartanlukijana, sillä osuttiin ihan sattumalta Viikinkiravintola Haraldin ovelle, ja juuri sinne olen jo aikaisemminkin suunnitellut vieväni Murun!Listalla oli niin paljon kaikkea herkullisen (ja spesiaalin) kuuloista, että tarjoilija ehti käydä kolmesti kyselemässä ennen kuin Muru sai valintansa tehtyä. Hän päätyi lopulta tilaamaan pontikankeittäjän häränniskaa ja possua, mulle tuli Aifurin lammassärä. Oli ihan sanoinkuvaamattoman hyvää ruokaa! Palan painikkeeksi Muru tilasi Haraldin omaa olutta ja mä maistelin Tervakosken kuohua (kuoharia tervan ja sitruunan maulla). Jälkkäriksi tilattiin ruusunmarja-raparperihyvettä ja suklaakakkua sekä tyrnishotit. En pysty yhtään kuvailemaan, nielaisin kieleni. Lyhyesti sanoen sen verran hyvää oli, että Muru olisi ollut valmis syömään samassa paikassa vaikka heti huomenna. Ainakin on helppo valita ravintola seuraavalle Suomilomalle. Ilmeisesti muutkin ovat samaa mieltä, sillä oltiin viimeiset asiakkaat, jotka mahtuivat sisään ilman pöytävarausta.

Tarkoitus oli myös kokata illalla yhdessä kavereiden kanssa. Näin lihaisan "lounaan" jälkeen päädyttiin tekemään vain kevyttä kasvispastaa. Työnjako oli sellainen, että pojat kokkasivat ja tytöt tiskasivat (kaksi päivää myöhemmin :) ). Illanistujaisiin mukaan liittyi myös muita kavereita. Jääkiekko tottakai pyöri samalla telkusta. Pojat pelasivat pari erää Ubongoa ja puoliunessa katseltiin South Park -maratonia. Nukkumaan päästiin joskus kolmen jälkeen, kun olkkariin vapautui sen verran tilaa, että vuodesohvan sai auki.

Lauantaina käytännössä skipattiin aamupala ja lähdettiin suoraan katsastamaan Ravintolapäivän tarjontaa. Suuntasimme helsinkiläisten kokemuksen perusteella Teurastamolle, jossa aiempina vuosina on ollut tosi monipuolisesti kaikenlaista tarjolla. Nyt jouduttiin kuitenkin pettymään, sillä mesta oli täynnä lähinnä jotain fillarimessukojuja, ja vain parista paikasta sai ruokaa. Kurnivan nälän takia jouduttiin kuitenkin Miimun kanssa ostamaan ylikäristyneet (ja älyttömän kalliit) kasvis-halloumi-grillilautaset, pojille tilattiin burgerit. Jälkkäriksi saatiin sentään kunnollista italialaista jätskiä; pistaasi-jukurtti-valkosuklaa-suklaa-sahrami-kombo.

Seuraavaksi edettiin tuomiokirkon kautta kauppatorille, jossa tottakai maistatettin Murulle muikkuja :) Muun turistilauman mukana noustiin lauttaan kohti Suomenlinnaa. (Jossa minä itsekään en ollut tähän ikään mennessä käynyt, hups.)


Pakollinen turistikuva

Sotahistoria ja kaikennäköiset tykit ja tankit ovat erityisesti Murun mieleen. Siksipä poikettiin Suomenlinnan sotamuseossa. Kaverit menivät mieluummin suoraan rantaan päin paistattelemaan päivää, joten käytiin Murun kanssa romanttisesti (?) kahdestaan. Mua ei varsinaisesti nuo sotajutut kiinnosta, mutta oli hauskaa päästä kokeilemaan erilaisia sotilasvaatteita!


Tattipää

Museon jälkeen pidettiin pieni lepotauko kalliorannassa, ja eteläeurooppalaiset vahvistuksemme uskaltautuivat jopa nauttimaan auringosta ilman paitaa. Energialatauksen jälkeen koluttiin vielä saaren kaikki tunnelit ja tykit läpi, sekä tottakai pari geokätköä. Sukellusvenekin nähtiin.

Tykinsuussa

Nähtiin vähän isompiakin lauttoja
Eräästä Suomenlinnan kätköstä löytyi myös suloinen matkalainen, joka lähti Murun mukana kohti eteläisempiä leveyspiirejä.


Matkailijapupu
Hyväksi todetulla linjalla päätettiin taas syödä ulkona, tällä kertaa meksikolaistyyppistä sapuskaa Santa Féssä. Yhteensä kahdeksan hengen ruokaseurueemme maisteli niin burritoja, fajitoja kuin chili con carneakin, ja tottakai yhden jos toisenkinlaisia eksoottisia drinksuja.Los Pollos Hermanos?
Tarkoitus oli vielä mennä saunomaan Vuosaareen, mutta matka tyssäsi pyyhkeidenhakuvälietapille. Koomatuijoteltiin telkusta jotain poikien leffaa (Death Race, vähän kuin autoversio The Hunger Gamesista) ja valmistauduttiin aikaiseen herätykseen.

Murun lento nimitäin lähti kahdeksan paikkeilla sunnuntaiaamuna, eli kello pirisi kuudelta. Miimu ja Riky tulivat kentälle mukaan saattajiksi, ja oli ehkä vähän vähemmän kurjaa sanoa moikat, kun ei tarvinut jäädä kokonaan yksin. Muut menivät vielä takaisin nukkumaan, mutta mulle ei uni tullut, ja katselin telkusta aamun lastenohjelmia brunssiin asti. Ennen Turkuun paluuta piipahdettiin vielä Itiksessä, mutta en itse keksinyt mitään ostettavaa. Vähän hinguttavaa vain, mutta siitä sitten myöhemmin lisää :)

Helsinki on ihan kiva paikka, ainakin niin kauan kun siellä ei tarvitse asua. Sisäiset välimakat on niin pitkiä, ja väkeä on mun makuun liikaa. Tosin Keski-Euroopassa pyörimisen jälkeen ei se väkimäärä ihan niin kamala olekaan. Parkkeerausmahdollisuudet on kyllä ihan olemattomat, mutta toisaalta julkiset pelaavat hyvin. Ehkä mä voisin tottua Helsinkiinkin.

2 comments:

  1. Zürichiin! Siitä on niin lyhyt matka ihan joka paikkaan, ja lentokenttäkin ois just näppärästi siinä.:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sveitsissä on vaan se paska, että kun ei oo EU-maa niin mä en varmaan saa mitään armonaikaa työnhakuun, vaan pitäis olla duuni tiedossa kun muuttaa... Muuhun EU-maahan muuttaessahan saa Kelasta tukia sen 3kk.

      Delete