Pages

2014-07-09

Changes ahead

Muru sai sen väikkäripaikan! Tyyppi ei uskaltanut eilisiltana jo mainitun epätodellisen mahtavasti sujuneen futispelin jälkeen katsoa sähköpostejaan, koska oli varma, ettei tuuria voi riittää molempiin samana päivänä. Tänään aamulla se oli kuitenkin herännyt jo paljon ennen herätyskelloa koneelle, ja herätti mut rauhattoman epäuskoisella kuiskauksella "I got it!" Olin niin pöpperössä vielä, että meni ainakin puoli minuuttia ennen kuin tajusin mistä on kyse. Ja sitten soitettiin uutiset Murun vanhemmille.

Nyt Muru kirjoittaa parhaillaan vastausviestiä proffalle kysyäkseen tarkempia yksityiskohtia, ja tämä selvittelee työn tarkempaa aloitusajankohtaa ja yliopiston virallisiin systeemeihin liittyviä juttuja. Näillä näkymin syys- tai lokakuussa siis ainakin Murun osoite vaihtuu etelänaapurin puolelle. Sekavat fiilikset!

Mun tarvisi varmaankin tässä alkaa sitten katsella työmahdollisuuksia Geneven suunnalta. Valmistun toivottavasti tässä suht piakkoin (syksyllä), ja sitten olis realistisemmat mahdollisuudet saadakin jotain hommia. Väikkäripaikastakin on heitetty ajatuksia, mutta se ei kyllä olisi mulle ykkösvaihtoehto, todellakin tarttisin taukoa kaikenlaisesta opiskelusta. Tosin ranskankurssille ajattelin mennä. Tai joudun menemään. Tai en mä tiiä.

Tunnustetaan: mua hirvittää ja ahdistaa ja pelottaa koko muutto! Oon kotiutunut Heidelbergiin, oppinut kielen ja saanut ystäviä. Genevessä kaikki pitää taas aloittaa alusta. Ja sitten on elämä pirstaleina vielä useammassa paikassa. Ja mitä jos mä en löydäkään sieltä mitään töitä? Enkä mä edes tunne sieltä ketään. En mä voi sinne vain tyhjän päälle hypätä tai loisia Murun kustannuksella. Ja se kieli. Asuntojakin sieltä on vissiin hirveän vaikea saada. Ja kaikki on kallista. Toisin kuin ensi kertaa Saksaan lähtiessä, ei nyt ole sitä "aina voi lähteä takaisin kotiin jos homma ei toimi" -korttia varsinaisesti hihassa.

Samalla oon myös pikkuisen innoissani.2 comments:

  1. Jee! Onnittelut vaan murulles! :) ja alussa kannattaa hankkia ihan vaan vaikka hanttihommia, kaupan kassaa tai muuta että oppii kieltä ja vähän ihmisten käyttäytymistä ja työkulttuuria. Ja saat rahaa jolla elätät itseäsi (sveitsissä on ihan ihme systeemit ja säännöt, ja oleskelulupia pitää maksaa ja vaikka mitä). Mutta tee työsopimus!!! Mun kaveri oli mun kanssa samaan aikaan Bernissä viime kesänä jossainpizzeriassa ja se joutu karkaamaan sieltä kun se teki lähes orjatyötä siellä (asui siis samassa taloudessa missä pizzeria/sen omistaja asui). Sillä taisi kyllä olla vähän eri tilanne kuin sulla, sillä ei tainnut olla työlupaa Sveitsissä..:D kuitenkin, jee!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanttihommiin en viitti DI-papereilla lähteä, eli käytännössä en voi mennä ennen kuin on se tuleva homma jo kiikarissa... Ennemmin vaikka sitä väikkäriä sitten kuin kassalle. Mun varasuunnitelma Ö on "muuttaa" ensin Ranskan puolelle, kun se on EU-maa ja saan olla sen 3kk Kelan piikkiin työnhakijana :D Yhyy. Jos menis naimisiin niin voiskohan sitten luvallisesti loisia Murun laskuun...

      Delete