Pages

2014-07-25

Jousimies

Viime kesänä osallistuttiin yhdessä Murun kanssa jousiammunnan alkeiskurssille. Ajatus taisi alunperin lähteä siitä, kun JokuLääkäriTaiSellanen mainosti skolioosista kärsivälle Murulle jousiammunnan olevan hyvä harrastus selkäongelmaisille. Plus tietty se on kaikissa peleissä ja leffoissa ja sarjoissa überkhuulia..!!1 Mua vähän jännitti miten tuun pärjäämään puutteellisilla saksantaidoillani kaiken erikoissanaston kanssa, mutta kyllä mä jotain taisin oppiakin, kun sijoituin ihan hopealle kurssin loppukilpailussa ;) (Niin ja edelleenkään en tiedä suurinta osaa jouskarisanastosta suomeksi, saksaksi kyllä.)


Muru jäikin sitten "sille tielleen", ja loppukesästä haettiin Offenbachista jousiammunnan erikoisliikkeestä vuokrajousi. Myös mun olis tehnyt mieli jatkaa jouskarointia, mutta koska olin lähdössä syyskuun lopussa takaisin Suomeen, ei olisi ollut mitään järkeä muutamaksi viikoksi vuokrata jousta, kun siihen totuttelemiseenkin menee jo pidempi aika. Ajatuksena oli jatkaa harrastusta sitten Turussa, mutta ajatus kuivui siihen, että paikallisen seuran harkkoihin osallistuakseen olisi ensin tarvinnut osallistua maksulliseen lajiesittelyyn ja parinsadan euron alkeiskurssille, plus tietenkin maksaa seuramaksu ja vielä erikseen joka kerta ratojen käytöstä. Öö, noup.


Saksassa ollessa olen silti tykännyt käydä radalla Murun mukana katselemassa menoa ja juttelemassa hauskojen jouskarisetien kanssa. Muru ampuu tavallisella vastakaarijousella, mutta suunnitelmissa on ollut myös rakentaa meille omat perinteisemmät longbow't, nuolet aidoilla sulilla ja silleen :)


Saas nähdä, miten harrastus Sveitsin puolella jatkuu!

4 comments:

 1. Mä olen kerran kans kokeillut jousiammuntaa, oli tosi kivaa! Ja überkhuulia ;) Mä tosin en ole mikään supertähtääjä, ja vaikken ihan tarkkaan muista, miten mulla meni, niin luulen etten hirveän hyvin osunut tauluun... Hyvää selkäjumppa se kylläkin on!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla oli lapsena sellanen harjoittelujousi, jolla tykkäsin leikkiä mökillä. Lisäks meen isällä oli ihan oikea jousi, mutta oikeesti tosi jäykkä, sellanen mitä en vieläkään pystyis jännittämään kunnolla. Kun vanha mökki myytiin, jouskarointikin jotenkin unohtu, mutta olikin tavallaan parempi aloittaa ihan nollasta tuo harjoittelu. En ollut edes tajunnut miten paljon se on tekniikkalaji, eikä voiman kanssa oikeastaan oo mitään tekemistä!

   Delete
 2. Siistiä, mä oon aina halunnut kokeilla jousiammuntaa, mutta en oo jotenkin saanut aikaiseksi (varmaan just näiden Suomen hintojen takia) :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinänsä musta parisataa on ihan ok alkeiskurssista, mutta mikä hemmetti lajiesittelyssä voi maksaa?? Mun kohdalla tietty vielä että olin jo käynyt vastaavan alkeiskurssin, ja silti olisi ollut pakko osallistua...

   Delete