Pages

2014-07-24

Kiinni kirjassa

Lopputentti lähestyy. Tarkkaa päivää en tiedä, mutta elokuun puolivälin jälkeen se jossain kohtaa on. Sovitaan proffan kanssa tarkemmin, kunhan se palailee kesälomilta. Ja mitä otsikkoon tulee, you wish. Lukeminen etenee tuskaisen hitaasti. Reilu 400 sivua olisi työn alla, ja Saksaan saapumisen jälkeen olen saanut luetuksi noin 150. Vaikka tulen joka päivä Murun mukana yliopistolle "opiskelemaan". Tää on mulle ensimmäinen kerta, kun näin paljon asiaa pitää opetella kirjasta lukemalla, ilman että on mitään luentoja missä joku kertoisi samat jutut suullisesti ja slaidien avulla. Eli siis tämä vaatii nyt rutkasti enemmän omaa panostusta, mihin mun lazy ass on tottunut. Enkä mä osaa potkia itteäni persauksille tarpeeks kovaa... Ja sitten vaan jumitan netissä tai pelaan sudokua.


Jotenkin tuntuu myös aika vaikeelta löytää keskittymiskykyä yhtään minkään kirjan lukemiseen, kun on kaikki tämä elämänmuutoshärdelli päällänsä. Aivoissa on kauhea ADHD-kohtaus jatkuvasti päällä: "tarvii selvittää muuttopäivä/ muuttoauto/ työlupa/ rekisteröityminen, tarvii hankkiutua eroon turhista tavaroista, tarvii keksiä minne varastoida ne mitä ei raaski heittää pois mutta mitkä ei mahdu mukaan, tarvii maalata seinät takas valkoisiksi". Tai sitten vain "tarvii tarkistaa sähköpostit viiden minuutin välein ja lukea Iltalehden otsikot kerran tunnissa". 

Ainiin, opettelen parhaillaan myös juomaan kahvia. (Kofeiini ei suinkaan lisäboostaa tota aivo-ADHD:tä?)


Tähän saakka oon aika tehokkaasti vältellyt kahvinjuontia, koska se tuoksu lupaa niin paljon enemmän kuin miltä se litku sitten oikeasti maistuu ja on joka ainoa maistelukerta tuottanut kirjaimellisesti karvaan pettymyksen. Mutta tajusin, että jos ottaa koneen vahvimman espresson extrapavuilla (eli suunnilleen niin tiukkaa että lusikka seisoo) ja lisää teelusikallinen sokeria joukkoon, päästään jo aika lähelle mun mielikuvia siitä, millaista kahvin tulisi olla. Näinkö mustakin saadaan aikuinen?

3 comments:

 1. Mä rakastan kahvin tuoksua, ja siksi usein erehdynkin kuvittelemaan että pidän kahvista, mutta mullekin tulee jotenkin ADHD-olo, levoton fiilis eikä sitten saakaan enää mitään aikaiseksi kun jalka vipattaa ja päässä hyrrää.:D Annan itsestäni aina ihan juntin olon kun vetelen cappuccinoa pitkin päivää, vaikka periaatteessahan se on aamupalajuoma...:D

  Tsemppiä tuohon opiskeluun! Mä en ole ite edennyt suuntaan enkä toiseen; mukamas kaikkea muuta. Munkin pitäis maalata yks seinä, ja värin pohtiminen vie paljon aikaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Ei kai meillä tässä mikään kauhea kiire ole valmistua x)

   Mä tykkään esim. mokkapaloista ihan hulluna, kun niissä on sitä "kahvin _tuoksun_ makua" :D Mutta sellanen perus juhlamokkaliemi on ihan järkkyä kuraa, vähän kuin jotain viemärivedessä uutettua sanomalehtipaperiteetä joisi. Makua on ihan liian vähän ja se vähäkin on sitä pahaa.

   Delete
  2. Hhahaha :D jep, pitäis olla oikeasti jotain superkahvia että maistuu hyvältä. Mutta italialainen kahvi on herkkua, se ei oo mikään urbaanilegenda!

   Delete