Pages

2014-07-29

MasterChef Muru

En muista olenko jo joskus aikaisemmin hehkuttanut Murun skillssejä keittiössä. Minä en tunnetusti siellä vapaaehtoisesti tee muuta kuin tiskaa, joten on enemmän kuin parasta, että Muru rakastaa ruuanlaittoa. Tosin välillä mulle ehtii tulla nälkäraivari, kun se alkaa näpertää jotain hienostopöperöä, mihin tuhraantuu kolme tuntia aikaa.

Tuossa yhtenä viikonloppuna ajateltiin kumminkin tehdä (Muru tekee, minä katson) jotain vähän arjesta poikkeavaa, ja päädyttiin aasialaiseen soppaan. Murun thaimaalaisen kollegan reseptin mukaista Tom Yum Kai'ta varten tarvittiin seuraavia ainesosia:


tuoretta inkivääriä
galangal-juurta
enokisieniä
kuivattuja limetinlehtiä
palmusokeria
kookosmaitoa
tuoretta korianteria
thai-chiliä
tamarindipalkoja
sitruunaruohoa
kalakastiketta
aasialaisia kevätsipuleja
tomaatteja
limettejä
kanaa
herkkusieniä

Öbaut kolme neljäsosaa näistä ingriidiensseistä oli mulle ihan vieraita. Suuri osa haettiin Tiger&Dragonista, kanat ja herkkusienet nyt toki sai ihan tavallisesta ruokakaupasta. Aikaa sörsselin valmistamiseen upposi CD-levyn verran, eli ehkä tunti.


Valmis soppa oli tosi makuisaa. Hapanta, tulista, mausteista ja kuumaa. Ja hyvää! Chilin puraisusta seurasi noin kolmen vartin mittainen hikoilu ja niistoputki, kämppikselle ehkä vähän pidempi, kun haukkauksen sijaan hotkaisi kokonaisen palon siemenineen päivineen.
En joutunut edes tiskaamaan yksin, ja boonuksena vielä: myös seuraavana aamuna sängystä vinkaisemani pancake-tilaus meni läpi! Muru on ihana <3

No comments:

Post a Comment