Pages

2015-01-10

Vanhuus ei tule yksin

Täytin tuossa hetki sitten 25 vuotta. Tuntuu siltä, että samalla sekunnilla pamahti takuuaika umpeen kuin Gigantin rikkaimurilla - sitähän sanotaan, että neljännesvuosisadan jälkeen suunta on vain alaspäin, kohti henkistä ja fyysistä rappiota.

Kymmenen vuotta sitten kuvittelin, että tähän ikään mennessä:

- Olen valmistunut yliopistosta

- Mulla on vakituinen työ

- Olen naimisissa

- Asun omassa talossa asuntolainaa maksellen

- Mulla on koira, jonka kanssa harrastan innolla

- Lapsi(a) on vähintäänkin työn alla


Osuvaakin osuvampi synttärilahja Tiiltä. Kuva täältä.


Sen sijaan, että näistä yksikään olisi käynyt toteen, mun aivoista on tullut sientä. En ole aikaisemmin juuri koskaan unohtanut esimerkiksi avaimia, kännykkää, lompakkoa... Kaksi kertaa yliopistoaikana olen unohtanut ottaa puhelimen labraan, ja kaksi kertaa olen lähtenyt kauppaan ilman lompakkoa. Avaimet olen tainnut unohtaa viimeksi ala-asteella. Kaikenkaikkiaan olen aina ollut hyvä muistamaan niin tärkeät kuin turhatkin asiat. (Pikachu on Pokémon #25 ja Britney Spearsin syntymäpäivä on 2. joulukuuta.) Eilen kuitenkin kävi niin, että unohdin mun koko laukun sisältöineen Yuffun siskon luo sieltä lähtiessäni. Ja tajusin sen vasta kotona! Mulla oli täydellisen surkuhupaisa olo, ei näin vaan voi käydä. Ei avaimia, rahapussia tai kameraa. Kännykkä sentään oli farkkujen taskussa, joten sain kuitattua Yuffulle noutavani omaisuuteni seuraavana päivänä.

Asian tila vain paheni entisestään, kun tänä aamuna pappa soitti, että olen eilen jättänyt mun ulkoiset kovot hänen luokseen. (Okei, eihän pappa tiennyt mitä ne on, mutta "tällaiset ihmeelliset laatat".) Enkä ollut itse edes huomannut sitä. Olisin lähtenyt ihan pokkana huomenna takaisin Turkuun ja sitten Geneveen ilman mun digitaalista omaisuutta. Okei, ehkä mä olisin huomannut kovojen puuttumisen matkalaukkua pakatessa, mutta en tiedän millä paniikkiratkaisulla olisin onnistunut sitten vielä saamaan ne mukaan.

Vanheneminen on vaikeeta... Ehkä kuitenkin uskallan toivoa, että tämä hajamielisyyspuuska oli toistaiseksi vain yksipäiväinen epäonni eikä krooninen tila.6 comments:

 1. Meikän lista näyttäis jotakuinkin samalta ja ikää kaksi vuotta vähemmän, ehkä 25 täyttäessäni oon saanut ruksia toisen asian tolta listalta... naimisissa olen, mutta missä koira!? Yhyh. Nimenomaan, ei lapsi, vaan koira! Myöhäiset onnittelut <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kiitos onnitteluista :) Mulla on sentään tuo lista ajan myötä jonkin verran päivittynyt realistisemmaksi, ainakin "yläikärajan" suhteen :D Mutta kyllä mä olisin vielä ihan alle vuosi sittenkin kuvitellut, että tuo eka kohta olisi jo kuitattu x( Noh, kaikella on aikansa, ja parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

   Delete
 2. Kiva kun oot palannut bloggailun pariin!

  Oon vissiin ainut, joka on lapsesta asti kuvitellut itselleen häät ja lapset jonnekin 30+ ikään? :D Ei siis todellakaan vielä mitään ikäkriisiä, vaikka tänä vuonna paukahtaa jo 27 mittariin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ilmeisesti :D Varmaan se ympäristön "paine" on mullakin ton listan perustana toiminut, että niin muka "kuuluisi" tehdä. Onneksi vanheneminen tuo sitä viisauttakin samalla ;D

   Delete
 3. Voi ei, missasin sun synttärit! Onnea jälkijunassa :) Mä joskus kuvittelin, että 25v on ikäloppu ja kaikilla niin vanhoilla on lapsia ja oma talo. :D Toisaalta, nyt kun kattoo porukkaa, niin lapsia tulee kaiken ikäisillä, ja joillakin on oma talo ja asuntolaina jo alle 20-vuotiaina. Hohhoh. Ehkä itse saisin tuon yliopistosta valmistumisen kesään mennessä..? :D Kivaa kun kirjoittelet taas! Nii ja millos teet rajanylityksen sitten tänne? Tai mulla on oikeastaan muutenkin kyllä asiaa Sveitsiin, niin samalla voisi sitten poiketa ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Enpä mä sitä mainostanut saati sen kummemmin juhlinut, kun olin ihan turkasen kipeä just siihen aikaan :p Mäkin aion valmistua silleen ettei nyt enää lisäaikaa tarvi anoa.

   Kyllä mä viimeistään kesällä ajattelin, jos vaikka pääsis vähän vaeltaankin! Tosin nythän tuo väli kutistuu silleen, että voihan siellä käydä vaikka pariin kertaan :D Ja joo tuu kylään kun pyörit Sveitsissä!

   Terkut Helsinki-Vantaalta, kohtapuoliin boarding

   Delete