Pages

2015-01-16

Zombishoppailua ja valuuttakauppaa

Lentokentällä haahuilu silmät ristissä parin tunnin bussitorkuilla voi johtaa heräteostoksiin. Ainakin, jos on unohtanut vaihtaa valuuttaa ja euroseteleitä pyörii lompsassa hävyttömän paljon. Ei mua tällä kertaa jaksanut tuliaissalmarit tai edes muumijutut kiinnostaa (sitäpaitsi ykkösterminaalissa ei edes ole oikeaa muumikauppaa), mutta kirjakaupan hyllyn kohdalla oli pakko pysähtyä.


Sain Suomalaisen hyllyjä skannatessani ahaa-elämyksen sanakirjan hankintaan, kun tajusin taas, että ei mulla ainakaan heti kättelyssä tule olemaan nettiin saakka kykenevää puhelinta ilman sveitsiläistä liittymää, enkä pysty sen avulla lennosta kääntämään kulkiessani kylillä. Ja mun olemattoman osaamistason takia jonkinlainen käännösapu on välttämätöntä. Pitää kuitenkin löytää jostain kontaktimuovia, ennen kuin alan kuluttamaan kirjaa, ettei raukka heti raiskaannu jossain laukun pohjalla.


Naimaoppaan luin läpi jo matkan aikana, mutta sehän onkin toki tarkoitettu Murun luettavaksi ;D Kyseessä on humoristinen opaskirja Suomeen suuntaaville ulkkareille, mutta naurattaa kyllä ihan natiiviakin.


Se niistä ylimääräisimmistä euroista. Munhan oli maanantaista asti tarkoitus käydä Forexissa hakemassa frangeja. Enpä kuitenkaan saanut aikaiseksi lähtöön mennessä, ja lentokentän ChangeGroupin (mun silmään ainakin mukamas) kiskurikurssilla en halunnut vaihtaa siellä. "Kyllä sieltä periltä sitten saa järkevämmin."

Ehkä joku katsoi sen verran uutisia, että huomasi Sveitsin frangin eilen paukahtaneen kuin sähköiskun saaneena 30 % kalliimmaksi. Siis tasan sillä välin, kun mä olin ilmassa Helsingin ja Geneven välissä, yhä vaihtamattomien eurojeni kanssa. Nyt 1 Euro = noin 1 CHF. Yrittääköhän joku Matthew McConaughey viestiä mulle kannanottonsa tän maanvaihdoksen suhteen jostain toisesta ulottuvuudesta käsin?

Fuck the policePomps!

Jos mä olin jo valmiiksi sveitsiläisittäin köyhä, niin nyt mä oon pee-aa. Hip-hei! Oli kuitenkin pakko käydä vaihtamassa rahaa tänään, että pääsin ruokakauppaan. Olin varmaankin ainoa idiootti, joka vaihtoi frangeihin eikä niitä pois. Oli meinaa joku muukin huomannut kurssiheilahduksen. Jos koko rahanvaihtoreissu vitutti jo valmiiksi, niin ajatus kilometrijonon perään vesisateessa asettumisesta ei ainakaan varsinaisesti saanut hymyä huulille. Tai ehkä sellaisen "Soon I'm going to kill somebody" -tyyppisen kreisihymyn.

Turhauduttuani vartin verran useamman rahanvaihtopisteen ovella löysin sniikisti rautatieasemalta sisätiloista vähemmän suositun (yhtä paskalla vaihtokurssilla varustetun) rahanvaihdon, ja jouduin jonottamaan vain kymmenisen minuuttia, jei!


Combien ça coûte? C'est cher!

6 comments:

 1. Mä ostin tuon naimaoppaan joululahjaks Geelle toissa jouluna :D tosin ei se kai sitä ikinä lukenu, se oliki enemmän vähän niinku lahja mulle :D

  Täälläkään ei puhuta mistään muusta kuin vaihtokurssista...:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muru on itseasiassa bongannut tuon jollain lentokoneessa joku kerta Suomessa käydessään, otti silloin kuvan siitä :p Ei vain ole aikaisemmin tullut kaupoissa vastaan että olisi tullut mieleen ostaa. Nyt oli automaattinen ostopakko kun sen näin x)

   Meidän iskältäkin tuli tänään aamulla viestiä että "toivottavasti vaihdoit paljon frangeja ennen matkaa". "En tietenkään :)"

   Delete
 2. Auts :/ aika rankka oli kyllä kurssimuutos. Toisaalta vois ajatella että sveitsiläiset nyt vaihtaa rahansa euroiksi ja alkaa käydä ostoksilla naapurimaissa, mikä vois johta hintojen laskuun Sveitsissä. Noin teoriassa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Elättelen toiveita :D Muuten on pakko itsekin urheilla aina Ranskan puolelle ruokakaupoille...

   Delete
 3. Oon varmaan ainoa, jonka mielestä toi kirja oli ihan surkea :D Kaipa odotukset oli liian korkealla kaikkien ylistyksien takia ja pettymyshän siinä tuli. Tosin luen ihan hemmetisti ja maku on muutenkin suhteellisen vaativa, joten sallittakoot minulle tämä mielipide ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkä mä olin siksi tyytyväinen, kun ei ollut totaalisesti mitään odotuksia :D Ainakin kevyeksi matkalukemiseksi sopi GOTia paremmin, kun voi jättää vaikka yhden sivun välein kesken, ilman että lukukokemus häiriintyy. Katsellaan, mitä Muru sanoo, kunhan Battlefieldin pelailultaan ehtii läpyskän lukaisemaan x)

   Delete