Pages

2015-03-13

Kevään merkkejä kasvitieteellisessä puutarhassa

Kävin tänään purkamassa ylimääräistä energiaa (ja ketutusta) pyöräretkellä kasvitieteellisessä puutarhassa. Tällä kertaa muistin jopa ottaa kameran mukaan ;) 

Kasvien lisäksi tuolla puistossa on erilaisia otuksia, joista mua tällä kertaa eniten kiinnosti linnut. Näin ekaa kertaa oikeita mustia joutsenia! Kun siinä kyykistelin hikisissä juoksutrikoissani linssi kiinni riikinkukon persuksissa, joku likaisenvaaleahkosta ihonväristä ja tummista hiuksista päätellen Marokko-Tunisia-akselilta lähtöisin oleva ihmislajin urospuolinen edustaja tuli kysäisemään multa, puhunko ranskaa.

- Non.
- Entäs englantia?
- Juukyllä.
- Mä tässä oon jo jonkin aikaa katsellut, kun sä oot valokuvannut noita lintuja. Tykkäätkö riikinkukoista?
- Öö no siis no juu kai, on ne hienoja lintuja.
- Niin että saanko tarjota sulle drinkin?
- Itseasiassaolinkintästäjuurilähdössälounastreffeillepoikaystävänikanssa o_o

Mä menin jotenkin täysin lukkoon tästä yllättävästä ehdotuksesta, enkä edes ehtinyt punnita todennäköisyyksiä sille, oliko tyyppi ihan vilpittömästi kiinnostunut riikinkukoista, vai mun hikisestä ahterista, ennen kuin jo huomasin selittäväni hätävalhetta. Tyyppi harmitteli kovasti ja toivotti mukavaa päivänjatkoa. Enkä sitten kehdannut "kiireeltäni" enää jäädä puistoon sen enempää...

Osaako joku muuten kertoa, mikä tuo kolmoskuvan viehkeä tirppa mahtaa olla?


8 comments:

 1. Moikka! Ihan älyttömän kiva blogi sulla :) Löysin tän joku aika sitten kun googlailin kaikenlaisia ulkomaihin ja sveitsiin liittyviä blogeja ja oon lukenu tätä muutaman tunnin putkeen :D Varmaan myös siintä johtuen, kun hurahdin täysin sveitsiin viime syksyn sveitsin matkan jälkeen ja aion hakea sinne opiskelemaan ja nyt olen ensi kuussa menossa sinne tutustumaan kouluihin :)

  - Mira

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siistiä! :) Mihin päin Sveitsiä oot suunnitellut lähteväs, saksankieliselle seudulle vai tänne kielivammaisalueelle? Ja mitä alaa lukemaan?

   Vois varmaan kirjoittaa vähän enemmän juttuja sveitsiläiseen ja saksalaiseen kulttuuriin ja ilmapiiriin liittyen, lähinnä on tullut keskityttyä ihan vaan arkielämään, heh :p

   Delete
 2. Nyt ensi kuussa meen tutustumaan koulujen molempiin kampuksiin mitkä on Le bouveretissa ja Luzernessa, mut enemmän mua varmaan se Luzernen kampus kiinnostais, ihan vaan ajatellen et ois helpompaa oppia saksaa :D Ravintolan johtamista ja jotain sellaista varmaankin

  Joo ois älyttömän kiva! :p

  ReplyDelete
  Replies
  1. Okei :) Mä en ole kummassakaan käynyt, Luzernin läpi vaan ajanut. Tsemppiä siis tulevaan hakuun!

   Delete
 3. :D Nauroin tuolle keskustelulle ääneen. :D :D

  Mua rupesi kiinnostamaan tuo ankka-asia, joten googlasin "colorful ducks" ja ruutu pamahti täyteen tuon lajin edustajia. Mandariinisorsahan siinä, kiinalainen mamu. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulemma :D Kaveri linkitti facessa mandariinisorsan wikiartikkelin. Sen ääntelyä oli kuvattu tosi herttaisesti: "Koiraalla lyhyt melko vaimea "pfryib"-ääni. Kimeä varoitus "jib" kuuluu lentoonlähdössä. Naaraalla kumea kaakatus." :) Nuo ei kyllä viime kerralla pihahtaneetkaan.

   Delete
 4. Hahahah :D oli ainakin omaperäinen lähestymistaktiikka! Kivoja kuvia, ihanat värit tuossa riikinkukossakin :)

  ReplyDelete