Pages

2015-10-18

Blog Evolution

Muuttoprojektin ohessa olen näperrellyt muutoksia myös blogipuolella. Kirjoitusinto on pitkään ollut matalalla, kun on tuntunut siltä, ettei vanha kokonaisuus enää ole ihan omanlainen. Päällimmäisenä muutoksena näkyy varmasti blogin uusi nimi:

Shuffle Chronicle

Nimenmuutosta selittää kaksi seikkaa: Ensinnäkin blogin vanha nimi on turhan kiinteästi sidottu tiettyihin maantieteellisiin paikkoihin, ja mun elämä tunnetusti on vähän vähemmän paikkasidonnainen ja vähintäänkin arvaamaton. En tiedä, missä asun kolmen kuukauden päästä. En tiedä, minkälaisia töitä teen seuraavaksi. En tiedä vielä edes, mitä ruokaa laittaisi huomenna. Shuffle-mode on siis päällä aika monella osa-alueella.

Toisena on kieli. Tähän asti olen kirjoitellut oikeastaan vain suomeksi. Mulla on kuitenkin monia suomea puhumattomia kavereita, jotka myös toivovat pääsevänsä lukemaan mun kuulumisia, ja ymmärrettävästi kaiken kierrättäminen Google Translaten kautta on jokseenkin vaivalloista. Tästä lähin siis pyrin kirjoittamaan juttuni tai ainakin tiivistelmän niistä myös englanniksi.

Olen myös epätoivoisesti koittanut saada jotain käsitystä tuosta HTML-puolesta ja härvännyt CSS-koodien kanssa. Ulkoasumuutoksia on varmasti tulossa lisää kunhan ensin hiukan kehitän näitä mun koodiaskartelutaitojani.

Eiköhän musta tästä lähin taas kuulu vähän useammin kuin kerran kuussa, joten pysykää kanavalla! ;)


My blog has evolved!

In the future I will be writing also in English so that all my non-Finnish-speaking friends can also keep up :) The name of the blog derives from the unpredictability of my personal life and life in general: in which country will I be living three months from now, my future career, what should I have for lunch tomorrow... Shuffle mode is indeed activated in many areas in life!

Before I have found an alternative way to kill time I will probably be posting frequently enough, so stay tuned guys! ;)

5 comments:

 1. Ihan tiedoksi (jos et tiennyt), että nyt kun vaihdoit osoitteen, niin vanhat lukijat ei pysty enää seuraamaan blogia ilman että blogi lisätään uudelleen listalle Bloggerissa. Mä klikkasin uutta postausta, mutta se ilmoitti vaan että blogia ei ole enää olemassa (tietenkin, koska eri osoite), siinä näkyi kuitenkin pieni pätkä postauksen alun kirjoitusta, joten onneksi olin fiksu ja osasin yhdistää yksi + yksi ja heittää osoitekenttään uuden blogin nimen + blogspot.fi. ;) Kaikki ei sitä tosin välttämättä osaa tehdä!

  Hyvältä näyttää uudistus joka tapauksessa! :) Toivon kuitenkin että jatkat suomeksi, ja englanniksi vaikka se tiivistys, mä en nimittäin millään jaksa lukea pelkästään englanninkielisiä blogeja, kun omassa elämässä saa ihan tarpeeksi käyttää vieraita kieliä, ja blogit on harvoja paikkoja missä saa lukea suomeksi. :D Mäkin oon miettinyt että kirjoittaisinko molemmilla kielillä kun on niin paljon ei-suomalaisia tuttuja, mutta oon vaan niin laiska. Mä tein mun aiempien blogien kanssa mokan nimien suhteen ja sen takia tuli vaihdettua niitä aika tiuhaan tahtiin ja samalla kadotettua varmaan sata vanhaa lukijaa. Nykyinen ei ole sitten niin paikkaan tai aihepiiriin sidottu, ja olen paljon tyytyväisempi :) Jos kaipaat apua koodin kanssa, niin kysy ihmeessä!

  ReplyDelete
 2. Joo tiedän, ja se on mälsää, mutta en halunnut aloittaa ihan uutta pohjaa, että pysyis vanhaakin materiaalia luettavana. Kiva kun löysit kuitenkin! Voi olla, että hommaan vielä oman domaininkin jossain vaiheessa, että sotketaan pakkaa vielä lisää :D Pääkielenä toimii edelleen suomi, lisänä vain enkkuversio. Yksi bloggailun syistä mullakin on just se, että tulee käytettyä suomen kieltä kun arkikielenä tällä hetkellä on enimmäkseen enkku.

  Koodi-apu otetaan avosylin vastaan! Mitä yksityisviestimiseen soveltuvaa kanavaa mieluiten käytät? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Domainin kun hommaa, niin blogi löytyy edelleen molemmilla osoitteilla, jos siis hommaat sen täältä Bloggerin kautta. :) Facebookki sopii hyvin jos sulta sellainen löytyy? :)

   Delete
 3. Mäkin haukoin hetken henkeä että et kai nyt koko blogia poistanut kun postaista klikatessa tuli vain ilmoitus, että etsimääni ei ole olemassa, haha. :D
  Mäkin olen sen kannalla, että englanniksi vain tiivistys! Tietty onhan se hyvä treenata sitä kirjoittamista englanniksi, ja itsekin oon joskus kokeillu enkuksi (ja yksi blogi olikin englanniksi) mutta näin on kivempi. Osaat kirjottaa niin hyvin ja hauskasti niin mielellään sitä suomeksi lukee jatkossakin ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy varmaan vielä kunnolla mainostaa uudet blogikoordinaatit kunhan kaikki muutokset on kohdillaan, ettei tuu sydänkohtauksia enempää :D Mä kirjotan englanniksi kyllä naamakirjassa ja whatsappissa päivittäin, niin sinänsä treenausmielessä ei ole varmaan tarpeellista, mutta noita ei-suomi-kavereita aina ärsyttää, kun eivät tiedä, mistä oon kirjoittanut blogissa ilman että erikseen kääntävät x) Mutta siis juu suomeksi tulee tekstit joka tapauksessa!

   Delete