Pages

2015-11-11

007 and other numbersUusin Bondi. Pitihän se päästä katsomaan. Täkäläiset leffaliput maksavat kuitenkin 19,50 CHF kappaleelta. Kyllä, KAPPALEELTA. Spesiaalinäytöksiin ja 3D-leffoihin täytyy varmaan ottaa lainaa... Onneksi Murun puhelinoperaattori tarjoaa asiakkailleen tiistaisin kaksi lippua yhden hinnalla! Näin aletaan siis olla lähempänä Suomen lippuhintoja. Bondin varsinainen ensi-ilta täällä on tänään keskiviikkona, mutta jo eilen eli juurikin tiistai-iltana sattui lähiteatterissa pyörimään ennakkonäytös.

Täällä ei (ainakaan noihin Pathé-teattereihin) voi varata paikkoja etukäteen, vaan kukin istuu mihin lystää. Oltiin siis ovella hyvissä ajoin, 35 minuuttia ennen näytöksen alkua. Ja sali oli jo puoliksi täynnä! Saatiin kuitenkin ihan jees paikat melko ylhäältä ja suht keskeltä. Täyty kuitenkin antaa Finnkinolle pisteet paikkavarausmahdollisuudesta; meidän jälkeen saapuneiden yli kolmen ihmisen kaveriporukoiden oli käytännössä mahdotonta päästä istumaan lähekkäin, ja mattimyöhäinen pariskuntakin joutui istumaan toisistaan erillään. Että jaa siinä sitten ne yhteiset popparit.


Poppareista puheen ollen, niiden suhteen oli etukäteen vääntöä Murun kanssa. Leffapoppareidenhan kuuluu olla suolaisia ja voinmakuisia, piste. Vaan Saksassa ja Englannissa ne on sokeroituja, ja se on Murusta ainut oikea vaihtoehto. So weird. Täältäpä sai kumpiakin, joten ostettiin molemmille maun mukaan. "Edukkaaseen" 8,25 frangin hintaan per tötsä. Ja limut siihen kylkeen, 4,50 CHF / pullo. Halpaa kuin saippua - ei ehkä ihan viikottain ruveta käymään leffassa, tai vähintäänkin tuodaan siinä tapauksessa omat eväät mukana :)

Täällä on mahdollista katsoa leffa joko ranskaksi dubattuna tai alkuperäiskielellä tekstitysten kera (wohoo!). Luonnollisesti me valittiin englanninkielinen näytös. Tekstitykset oli mun yllätyksekseni sekä ranskaksi että saksaksi, vaikka Geneve on ihan ranskankielinen kantoni. Ei siis tarvinnut kiukutella, että mä en tajua mitään... kuten tapahtui saksaksi dubattua Batmania katsoessa vuonna 2012.

Itse leffa oli varsin jees. En sinänsä voi nimittää itseäni vannoutuneeksi Bond-faniksi, mutta kaikki filmit on tullut katsottua iskän kanssa ja ainakin viimeisimmät neljä ihan teatterissa. Kyllähän ne 'kuuluu' nähdä. Tämänkertainen aihepiiri kolahti erityisesti, kaikki nämä "isoveli valvoo ja NSA näkee sun eroottiset valokuvat" -teemat on nyt muutenkin kovasti pinnalla. Bond-tyttö sen sijaan ei ollut mun makuun, haha.

Näytöksen jälkeen meille jaettiin vielä tommoinen ylimmässä kuvassa näkyvä pääkallonaamio-James-posteri, joka Murun mukaan laitetaan kiinni kattoon sängyn yläpuolelle. Romanttista.


Last night we went to see the new James Bond film. I'm not kidding when I tell you that the movie tickets here cost 19.50 CHF a piece. Our American guest dropped her jaw when she heard that. Luckily we got 2 tickets for the price of 1 - a bonus deal of boyfriend's cell phone contract. They sell both sweet and salty popcorn here so there was no need for a fist-fight.

The big brother society -theme was very interesting but the Bond girl was not my taste, haha! After the film we also got this skull mask James poster that Muru is planning to attach to the ceiling above our bed. Very romantic.

9 comments:

 1. Me käytiin kattomassa tää eilen, ja mä olin ihan fiiliksissä niistä ekoista kohtauksista, joissa se oli Meksikossa! Ja tietty kun siinä oli taas meidän huudeilta melkein kuvattu kohtauksia (Söldenistä) ja totta kai Christoph Waltz! Bond-tyttö oli ehkä maanläheisin ikinä, sinänsä ihan kiva mutta tietty ois voinu olla näyttävämpi mimmi. Hyvä leffa kuitenkin :) (Ja voi jumpe mitkä hinnat!! Mä en ikinä Sveitsissä käyny leffoissa, ehkä ihan hyvä vaan...)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin tykkäsin Meksikosta ja Alpeista ^^ Christoph ei oo mun suosikki, mutta Muru oli jo etukäteen innoissaan siitä :D

   Delete
 2. Eikä! Meilläkin suunnitelmissa mennä katsomaan tää tässä joku päivä. Täällä ei voi katsoa kuin venäjän kielellä niin siitä tulee hyvin mielenkiintoinen kokemus.. Vova sano että "kyllä sä ymmärrät kuka ampuu ja ketä" :--D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tsemppiä vaan! :D Minkä verran osaat venäjää? Ja millä tavoin treenaat? Duolingo ainakin just pari päivää sitten mainosti Facebookissa, että nyt sieltäkin löytyy venäjän kieli :)

   Delete
 3. En oo koskaan nähnyt yhtään Bond-leffaa. Ja jep, tällä saa yleensä muut juomaan siinä "never have I ever" -pelissä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha hyvä Aino! :D Mä taas en ole nähnyt ainuttakaan Star Warsia...

   Delete
  2. Tytöt hei herranen aika! :D

   Delete
 4. Huhhuh mitä hintoja! Ja olen niin samaa mieltä sun kanssa tuosta Finnkinon paikkavarausten auvoisuudesta. Ulkomailla on tajunnut kuinka harvinaista se on... Onneksi meidän lähiteatterissa sentään paikat pystyy varaamaan, mutta popparit taas... no niitä ei ole suolaisia eikä makeita, vain rasvaisia. Kassalla kysytään että "would you like butter on that?" ja jos vastaa kyllä niin jo valmiiksi rasvaisiin poppareihin kaadetaan desimitalla lisää rasvaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä tykkään kyllä niistä Finnkinon voinmakuisista, mutta niissä nyt ei kai mitään juoksevaa rasvaa ole tai ainakaan sitä ei lisätä o__o Yyh.

   Delete