Pages

2016-05-14

Hi

No tulihan se sieltä. Postaus nimittäin. "Hetki" vierähti poissa linjoilta. Mutta mitäs tänne kuuluu?

Murulla oli tuossa pienoinen projekti Heidelbergin yliopistossa, enkä nähnyt tarvetta itsekään mädätä Genevessä sitä aikaa, kun ei vielä ole niitä töitäkään sitomassa. Siispä olin Saksassa ja Suomessa, vähän niinkuin lomalla.


Maaliskuun ensimmäisenä päivänä hurautin täkäläisellä onnibussilla Heidelbergiin lähes ilmaiseen 17 euron hintaan (vrt. juna 70-110 e), ja rakensin majan Katin nurkkiin. Kahdesta syystä nimenomaan sinne: a) Muru majoittui yliopiston vierashuoneessa, jonka varusteluun lukeutuu ei-niin-pariskuntaystävällinen kasikytsenttinen sänky, ja b) Kat oli lomalla ja näin ollen innokas leikkikaveri. Käytiinkin sitten Stuttgartissa Wilhelma-puistossa ihastelemassa söpöjä otuksia ja heti perään kevään ensimmäisillä Weinfesteillä vanhan kodin naapurissa, herkuteltiin sushilla ja yks taikurikin nähtiin.


Seuraavan ohjelmanumeron eli suomiutumiseni ajoitin näppärästi matkavakuutuksen umpeutumiseen ja iskän synttäripaartyhin. Olin Suomessa neljä viikkoa, milloin kenenkin sohvalla tai ilmapatjalla. Oli kiva nähdä perhettä ja kaikkia kavereita, pelata vähän pleikkari kakkosta ja tietenkin saunoa.

Sain myös yllärinä pääsiäisvieraita Saksasta, kun tytöt keksivät tulla katsomaan vieläkö meri on jäässä. Oli se vielä ohuelti, mutta saatiin rautakangen avulla tehtyä mökille pieni kahluuavanto ;) Jälleen kerran saivat ulkomaalaiset vieraat upean vaikutelman Suomesta, ja Kat onkin ilmoittanut, ettei hänen elämänsä ole täydellistä ennen kuin siihen sisältyy kesämökki Suomessa. Score!

Työkomennuksensa perään Muru oli ottanut viikon lomaa, joka vietettiin tämän vanhempien täyshoitolassa hyvästä ruuasta ja riippumattoilusta nautiskellen. Mitä nyt joku pieni räkätauti pöllähti siihen kylkeen, sopivasti viikkoa ennen puolimaratonia. Sellainenkin tosiaan juostiin seitsemän hengen tiiminä Heidelbergissa ennen paluujunan lähtöä, minäkin räästä ja kaikesta huolimatta :)


Nyt on jo ehditty asettua takaisin Geneveen ja saatu vähän vaihtelua niihin muutamaan matkalaukkuun rutistettuun vaatekertaan. Ei täältä tosin vieläkään saa ruisleipää, soluasuminen on välillä vituttavaa ja ranska on edelleen hölmö kieli. Mutta mun ensimmäinen kesä täällä Alppien juurella on alkamassa, ja siitä tulee varmasti huikea! Seuraavana steppinä kohti huikeutta ovat ylihuomenna saapuvat ihkaensimmäiset Suomi-vieraat :)
Finally got this post out. After a two-month break from blogging. So what's going on here? I spent March and April mostly on the road in Germany and Finland. What was I doing? Visiting my beloved Heidelberg, hanging out with family and friends back home, getting surprise Easter guests from Germany as well, celebrating my dad's sixtieth birthday, enjoying the hotel-like care and services at bf's parents' place, and running a half-marathon. Life is good!

As I no longer have a room of my own in Finland, and even less so in Germany, after two months of sleeping on various types of couches and mattresses I am actually quite happy to be back in Geneva. Also those four outfits I packed with me when I hopped on the bus on the first of March were starting to get a bit warm (and lame, ugh) by the 25th of April.

So what next? My first summer here by the lake and mountains is about to begin, and I'm sure it is going to be an awesome one! 8)

2 comments:

  1. Juhuu! Mukava lukea kuulumisia. Kivaa kun olet päässyt reissailemaan! Toivottavasti on kiva kesä tiedossa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reissaaminen on aina jees! (Lähes.) Mistä tulikin mieleen, että mulla ois Flixbussiin kuponki, jolle pitäisi kehittää sopiva käyttökohde ;)

      Delete