Pages

2016-05-20

No-Shopping-Challenge Report

Vaateshoppailemattomuushaaste on vielä voimissaan! Pari monimutkaista tilannetta tässä on kuitenkin tullut vastaan. Muistin nimittäin, että sain siskoltani jouluna Stadiumin lahjakortin, joka on voimassa vain tämän vuoden loppuun. Ja mun ei pidä ostaa uusia vaatteita koko vuonna. Mitä muuta tarpeellista sieltä voisi löytyä?

En joutunut lopulta venyttämään ostoslakon sääntöjä (koska siis lahjakorttihan nyt on jo ostettu ja ei edes mun itseni toimesta ja menis hukkaan ja muu plaaplaa), sillä löysin uuden ihanan ja näden ja stylen repun, ja reppu ei ole vaate.


Vanha reppu kun alkoi pikkuhiljaa ärsyttää löysyydellään *tirsk*. No siis jos sitä ei ole pakattu 140% täyteen, se löryy ja hölskyy joka suuntaan, kun ei ole minkään sortin kiristysnyörejä. Uudessapa on. Lisäksi printti on vajaassa parissa vuodessa virttynyt ihan törkeän huonoon kuntoon ja selkäpehmusteistakin osa on kulunut puhki. Vähän siis petyin vanhaan, mutta onneksi uus on jees. Kortille jääneellä viidellä sentillä sponsoroin Katin Suomi-vierailun takki-investointia.

Ensimmäinen todellinen kriisi iski huhtikuussa kun palasin Suomesta Heidelbergiin. Jätettyäni pitkävartiset karvatopatut talvikengät Suomeen, mun reissukenkävalikoimista löytyi tasan kaksi paria jalkineita: juoksulenkkarit ja välikausisaapikkaat. Ja noh, kyllähän mä jo aiemmin hieman vikisin, että kesäkengät saattaa joutua hankkimaan, kun prismakonverseissa on reikä ja kantapäät on puhki. Eniveis, jokainen juoksuharrastaja ymmärtää, ettei ole päästörajoitusten mukaista saati kanssaihmisiä kohtaan kohteliasta käyttää varsinaisia urheilulenkkareita citykenkäroolissa. Ja ihan jokainen juoksua harrastamatonkin ymmärtää, että nollakeleihinkin soveltuvilla umpinaisilla tekonahkasaappailla voi hiukan jalkapohjat hiota lämpötilan lähennellessä pariakymmentä plusastetta. Yritin kyllä pärjätä pari päivää, mutta kolme viikkoa rikkinäisten prismakonversejen jälleennäkemiseen oli vähän liikaa.

Haasteessahan on lupa ostaa käytettynä vaatteita ja kenkiä. Kengät on mulle itselleni kuitenkin sellaiset, mitä en kelpuuta kuin ihan neitseellisinä. Koska ensinnäkin ahdistus kynsisienisyylätappajahiki-ym-ällötyksistä, ja toisekseen ne ihan oikeesti kuluu käytössä silleen, että valmiiksi kävellyt on käytännössä poikkeuksetta omaan erimuotoiseen jalkaan ja erilaiseen askellukseen paskat.

Kolusin sitten läpi Heidelbergin kaikki (literally) kenkäkaupat ja noin yleisesti kenkiä valikoimissaan tarjoavat kaupat parasta paria metsästäessäni. Ja ei vaan oikeesti löytynyt mitään hyviä. Tyydyin sitten Deichmannin mustiin yhden kesän halpispopoihin. Ei varmasti kestävin tai eettisin valinta, mutta vaihtoehtona kun käytännössä oli kulkea paljasjaloin. Höh möh. Oikeastaan ei tarvisi edes tälläista kökkökuvaa ottaa, kun nää nyt on täydellisen beisikit mustat kangaskengät. Strike 1/3.


Et silleen.I have encountered my first problems concerning the no-shopping challenge 2016. Last Christmas my sister gave me a gift card for a sports store that sells mostly clothes. The card is valid until the end of the year. And I am not supposed to buy any new clothes this entire year. So what else could I possibly get?

The answer came to me when I saw the loveliest-sexiest-hottest-neatest backpack in the store. I was indeed getting somewhat fed up with my old one, which happens to be as loose and saggy as the grandma downstairs. So far all cool and easy, gift card well spent and nobody can confuse a backpack with a t-shirt. 

The first real problem occurred in April when I was back in Heidelberg. After dumping my furry winter boots in Finland my current shoe selection included a stinky pair of running shoes and warm black boots (not the best choice for almost summery temperatures). I did try to get along with these for a couple of days, but the idea of walking in them for three weeks before being reunited with my broken Fake-Converses was a bit too much.

After completing an extensive and unsuccessful research on the choices available in Heidelberg, I ended up with a pair of cheap black mediocreness. Not ethical, not susteinable, but I guess they will do one summer. Strike 1/3.

No comments:

Post a Comment