Pages

2016-07-16

Gotta Catch 'Em All!


Ai että tätä on odotettu! Kun vuosi sitten kuulin tulevasta täysin uudenlaisesta Pokémon-pelistä, innostumisen aste oli lähellä samaa luokkaa kuin sillon yksitoistavuotiaana ensimmäistä kertaa violettia Game Boy Coloria päälle napsauttaessa. Mulla oli Blue, Susulla oli Red, ja otusten treidaamiseen käytettävä linkkikaapeli ostettiin puoliksi molempien viikkorahoista. Välitunnit istuttiin koulun portailla metsästämässä hirviöitä, ja nukkumaanmenoajan jälkeenkin piti hiukan pelata salaa taskulampun valossa.

En malttanut odottaa virallista eurooppajulkaisua ennen Pokémon Go:n asentamista luuriini, vaan latasin sen heti kun sen jostain vain sai. Tätä ei voi pelata koulun portailla istuen, vaan liikkuakseen Pokémon-maailmassa pitää ihan oikeasti liikkua - sitä tarkkailee puhelimen GPS ja askelmittari.


Pelin kiintopisteet pohjautuvat isovelipeli-Ingressiin, jota itse en ole pelannut mutta konsepti on sinänsä tuttu. Monet PokéStopit löytyvät patsaista tai muista taideteoksista. Gymejä taas on esimerkiksi kirkoissa ja ostoskeskuksissa. Tämänhetkisessä olinpaikassani eli meidän mökillä luonnon helmassa ei näitä kiintopisteitä ole, mutta otuksille sentään löytyy spawnipaikka ihan nurkan takaa ;)

On huima nähdä, miten tehokkaasti peli saa ihmiset fyysisesti liikkeelle. Lenkkeilin eilen kymmenen kilometriä Porin keskustassa kerätessäni pokepalloja ja potioneja, enkä todellakaan ollut ainut henkilö samalla asialla. Ei tarvinnut paljon päätä käännellä bongatakseen muita Pokémon-kouluttajia. Iso osa näyttää sen verran nuoremmilta, etteivät varmasti ole alkuperäisiä pelejä ainakaan tuoreeltaan pelanneet, mutta kyllä omankin ikäluokan tyyppejä näkyy ja yhden jätkän kanssa jahdattiinkin Krabbya yhdessä kauppatorilla. Ja sitten hiukan hyödynsin teinipoikien asettamaan Lure Modea jokirannassa ;)

Haluaisin myös ilmoittaa, että olen päässyt (hetkellisesti) salipäälliköksi muutamalle gymille! l33t


Jo viikossa Pokémon Go on saanut aikaan melkoisen maailmanlaajuisen mullistuksen, eikä tämä vallitseva innostus varmasti hetkessä hiivu. Jopa tavallisesti sohvaperunailua kannattava Muru otti pelin testikäyttöön, ja meni sen ansiosta ensimmäistä kertaa kävellen töihin! En olisi uskonut näkeväni tätä päivää :D

Nyt vain odotellaan, että bugit saadaan korjattua ja serverikapasiteettia lisättyä. Toistaiseksi Go:n tilttaaminen joka viides minuutti hiukan latistaa pelinautintoa... Bugeista huolimatta tämä silti aiheuttaa melkoista koukuttumista, kun perjantai-illan ruokaviinit piti jättää sikseen, että pääsi vielä autolla mökiltä kylille jäljestämään Ponytaa ja kaappaamaan kilpailevan tiimin gymiä itselle :D Puhelin on kohta taas ladannut täyteen, eli pääsen lähtemään metsästysretkelle ennen illan jazzailuja ;)

Lopuksi vielä ylpeydenaiheeni Mew <3

Pokémon Go, hype hype! Last time I was this excited (at least about this topic) must have been when I turned on my new purple Game Boy Color and created my very first save in Pokémon Blue - that was the year 2000. 

So far I have mapped 31 km and captured dozens of creatures. It is amazing how this game gets people moving and brings them together. I already teamed up with a guy to hunt down a Krabby downtown, and sat a long while in a park next to a gang of preteen boys enjoying a Lure Mode set by them. Muru even walked to work for the first time ever in order to capture some beasts on the way - what a day to be alive!

3 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mihinhän tää katosi. Jahas. No mutta jos siis et ole enää Suomessa vaan takaisin täällä (?) niin kiinnostaisko siuta lähteä huomenna random suomalaisen kanssa Chamonixiin semmoiselle puolikkaalle päiväretkelle? Nopeella aikataululla random ehdotus, mutta who cares. :D

   Delete
  2. No voi plöö tuun täältä vasta elokuun alussa takas! Meerikin (http://lapasestalahti.blogspot.fi/) oli tulossa Geneveen käymään just kun olin hilautunut Suomeen, mutta toivottavasti saadaan järkättyä treffit elokuun puolella - saa lähteä mukaan :) Voit lisätä facessa kommunikoinnin helpottamiseksi: Anna Ahomaa

   Chamonix on huiman upea paikka, oltiin kesäkuun puolella päivävaelluksella ja lähtisin koska vaan uudestaan. Kivaa retkeä ^^

   Delete