Pages

2016-09-25

Dirty DuoOho. Siitä on nyt vuosi aikaa kun muutin Turusta Geneveen. Optimisti voisi ajatella, että tässä vaiheessa se ranska taittuu kuin vettä vaan ja ties vaikka siinä sivussa jo italia ja Schwiizertüütsch. Ei nyt kumminkaan. Duolingon ranska-skill-treen taisin päästä läpi joskus keväällä ja siitä lähtien olen laiskasti rämpännyt kertausnappulaa. Tosielämässä en osaa varsinaisesti puhua edelleenkään, mutta jotenkin selvisin kielitaidottoman putkimiehen kanssa asioinnista liittyen pattereiden termostaattien uusimiseen ja eräässä Room Escapessakin tarvitsin kaverin tulkkausapua vain osaan ohjeista. Jotain edistystä on siis varmaankin tapahtunut.

Oppiminen sujuisi kuitenkin huomattavasti paremmin, jos aihe olisi jokin aidosti itseä kiinnostava eikä "pakkopullaa"... Eihän kukaan mua varsinaisesti käske ranskaa oppimaan, mutta ehkä niitä töitäkin löytyisi helpommin, jos olisi työporukan kanssa yhteinen kieli.

Ajattelin seuraavaksi lähestyä tätä ranska-angstiasennevammaani erakoituneen datailun sijaan sosialisoinnin ja mahdollisen kaveribondailun näkökulmasta, eli ilmottauduin paikallisen avoimen yliopiston kielikurssille. Saas nähdä onko opettajan auktoriteetilla vielä persuksia potkiva vaikutus mun opiskeluun, niin kuin vitosluokalla ympänmaikan vihjaillessa pistareista. Ainakaan Duo-pöllö ei push-ilmoituksistaan huolimatta ole ihan hirveän painostava opettaja.^ Hiukan Duo-huumoria ja vasta-alkajalle oleellisimpia lauseita arjessa selviytymiseen.

Sittemmin Duo-kurssieni joukkoon olen ranskan opiskelua välttääkseni lisännyt myös saksan, ruotsin, espanjan ja italian. Ensimmäiset kaksi lähinnä huvikseen kertailumielessä, ja seuraavat kaksi todetakseni niiden olevan paljon ranskaa khuulimpia romaanisia kieliä. Tälleen vuoden treeniputken jälkeen tekisi mieli pitää breikki. Mutta kuinka mun Lingot-timanttivarastolle sitten kävisi? ;__;It's been a year since I moved from Turku to Geneva. An optimist could think my French is by now absolutely fluent - sorry for the upcoming disappointment. Yes I completed the French skill tree on Duolingo, but it has not really helped me with real life communication skills with the locals. To actually mastering a new language one needs motivation. Which I still have not quite found.

My next attempt with French will be a language course at the 'Université Populaire'. So instead of playing with my phone I will try to speak with real people. Maybe some of them even turn out to be cool.

No comments:

Post a Comment